Ποιο είναι το πιο φθηνό ρεύμα;

Μοιράσου το άρθρο

Ποιο είναι το πιο φθηνό ρεύμα; Αυτή είναι η πιο επίκαιρη ερώτηση στα στόματα των Ελλήνων καταναλωτών ρεύματος. Παρά το γεγονός όμως ότι η ερώτηση είναι ξεκάθαρη, δεν υπάρχει μία μόνο σωστή απάντηση και αυτό συμβαίνει γιατί οι ανάγκες κάθε καταναλωτή διαφέρουν σημαντικά με αποτέλεσμα το πιο συμφέρον και φθηνό ρεύμα να μην είναι ίδιο για όλους.
Ο υγιής ανταγωνισμός μεταξύ των παρόχων έχει καλλιεργήσει το έδαφος για προσφορές και εκπτώσεις όμως τα πολλά και διαφορετικά πακέτα δημιουργούν σύγχυση στους καταναλωτές γιατί δεν είναι πάντα άμεσα συγκρίσιμα.

Επιπλέον, υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις ανταγωνιστικές χρεώσεις – αυτές στις οποίες οι πάροχοι μπορούν απευθείας να επέμβουν και να καθορίσουν την εμπορική πολιτική και τις εκπτώσεις και στις ρυθμιζόμενες και λοιπές χρεώσεις που είναι ίδιες για όλους τους προμηθευτές και εισπράττονται από τον πάροχο προκειμένου να αποδοθούν στους αρμόδιους διαχειριστές συστήματος και δικτύου.

Τι μπορώ να κάνω για υπολογίσω ποιο είναι το πιο φθηνό ρεύμα για την δική μου κατανάλωση;

Για να υπολογίσετε την πιο συμφέρουσα προσφορά για εσάς πρέπει να λάβετε υπόψη σας τις εξής παραμέτρους:

• Την ετήσια κατανάλωση σε KWh που μπορείτε να υπολογίσετε με βάση τους τελευταίους 3 εκκαθαριστικούς λογαριασμούς σας ώστε να προκύπτει και η εποχική διακύμανση
• Την νυχτερινή κατανάλωση με τμηματικό ή συνεχές ωράριο
• Αν έχετε μονοφασική ή τριφασική υποδομή
• Άλλες παραμέτρους που μπορεί μελλοντικά να επηρεάσουν την κατανάλωσή σας (μετακόμιση σε μεγαλύτερο σπίτι, αγορά νέων ηλεκτρικών συσκευών κα)

Εφόσον έχετε ξεκάθαρη εικόνα για την ετήσια κατανάλωσή σας και ενδεχόμενες διαφοροποιήσεις στο άμεσο μέλλον, ήρθε η ώρα να συγκρίνετε τα προγράμματα των παρόχων.

Τι είδους προγράμματα πρέπει να μελετήσω για να υπολογίσω ποιο είναι το πιο φθηνό ρεύμα για εμένα;

Συνοπτικά, τα προγράμματα διακρίνονται στις εξής κατηγορίες:

• Προγράμματα με υψηλό πάγιο και χαμηλή τιμή κιλοβατώρας
• Προγράμματα με χαμηλό πάγιο και υψηλή τιμή κιλοβατώρας
• Προγράμματα χωρίς χρονική δέσμευση
• Προγράμματα με προϋπόθεση συνέπειας στην εξόφληση
• Προγράμματα χωρίς προϋπόθεση συνέπειας στην εξόφληση
• Προγράμματα με ενιαία χρέωση μονοφασικού και τριφασικού
• Προγράμματα με διαφορετική χρέωση μονοφασικού και τριφασικού

Εφόσον γνωρίζετε την ετήσια κατανάλωσή σας, την ηλεκτρολογική υποδομή σας (1Φ ή 3Φ) και τον βαθμό της συνέπειας στην αποπληρωμή του λογαριασμού σας, μπορείτε πλέον να μικρύνετε την λίστα από τα προγράμματα της αγοράς και να καταλήξετε σε αυτά που είναι πιο κοντά στις δικές σας ανάγκες. Μην ξεχνάτε να κοιτάτε πάντα τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής (ΟΤΣ) καθώς υπό προϋποθέσεις μπορεί να διαφοροποιήσει σημαντικά τον τελικό λογαριασμό σας. Επιλέξτε από την τελική λίστα το πρόγραμμα εκείνο που έχει τις περισσότερες προϋποθέσεις να ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας και αν χρειαστείτε επιπλέον βοήθεια ή καθοδήγηση, είμαστε στη διάθεσή σας.

Διάβασε Περισσότερα

Ζήτησε να σε καλέσουμε!

Συμπλήρωσε το τηλέφωνο σου και θα σε
καλέσουμε για δωρεάν ενημέρωση!

Μάθε πως η Teleraise τηρεί τα προσωπικά σου δεδομένα.

Που πας; Θέλεις καλύτερη προσφορά;

Βάλε το κινητό σου από κάτω και θα κάνουμε κάτι καλύτερο για εσένα!

Τα στοιχεία σου θα χρησιμοποιηθούν για να σου δώσουμε καλύτερη προσφορά για το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο. Ισχύει η πολιτική απορρήτου