Τα πάντα για τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής και πως αυτή επηρεάζει το λογαριασμό σου.

Μοιράσου το άρθρο

Η ρήτρα αναπροσαρμογής (ΟΤΣ) είναι μία νέα και άγνωστη ορολογία για τους περισσότερους καταναλωτές, εμείς όμως έχουμε συγκεντρώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να διαβάζοντας αυτό το άρθρο να μην έχεις πλέον καμία απορία για το τι είναι η ρήτρα αναπροσαρμογής και πως επηρεάζει το λογαριασμό σου.

Τί είναι η Ρήτρα Αναπροσαρμογής ή Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ)

Η ρήτρα αναπροσαρμογής ή οριακή τιμή συστήματος είναι η χονδρική τιμή που οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας αγοράζουν ρεύμα προς μεταπώληση στους καταναλωτές τους. Βάσει προσφοράς και ζήτησης αλλά και των γεωπολιτικών συνθηκών που επικρατούν στην παγκόσμια αγορά η τιμή αυτή ενδέχεται να έχει διακυμάνσεις, με αυξήσεις ή μειώσεις αντίστοιχα. Η ενεργοποίηση της ρήτρας αναπροσαρμογής μπορεί να μετακυλήσει στον τελικό καταναλωτή τις αυξήσεις του κόστους προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και αντιστοίχως τις μειώσεις.

Πως η ρήτρα αναπροσαρμογής επηρεάζει το λογαριασμό σου

Η ρήτρα αναπροσαρμογής μπορεί να επηρεάσει τον λογαριασμό σου με αύξηση ή μείωση στο τελικό ποσό πληρωμής. Ο βαθμός αύξησης ή μείωσης έχει να κάνει με το κατώτατο και το ανώτατο όριο ενεργοποίησης της ρήτρας αναπροσαρμογής που έχει θεσπίσει ο εκάστοτε πάροχος. Όλοι οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος και η ΔΕΗ έχουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής ΟΤΣ στα προγράμματά τους αλλά ο κάθε πάροχος ορίζει την δική του πολιτική ως προς το κατώτατο και ανώτατο όριο ενεργοποίησης της ρήτρας αλλά και ως προς τον βαθμό απορρόφησης μέρους αυτής προς όφελος του τελικού καταναλωτή.  Η τελική επιβάρυνση της ρήτρας αναπροσαρμογής στον λογαριασμό σου έχει να κάνει με τον πάροχο που θα επιλέξεις και το πρόγραμμα του παρόχου στο οποίο θα ενταχθείς. Για να επιλέξεις τον κατάλληλο πάροχο πρέπει να γνωρίζεις τα κατώτατα και ανώτατα όρια αναπροσαρμογής της ρήτρας του παρόχου και να επιλέξεις το πρόγραμμα που ταιριάζει καλύτερα στο δικό σου καταναλωτικό προφίλ ηλεκτρικής ενέργειας.

Ρήτρα Αναπροσαρμογής Elpedison                             

Η ρήτρα αναπροσαρμογής της Elpedison είναι από τις πλέον συμφέρουσες της αγοράς καθώς με το κατώτατο όριο των 30 (MWh) και το ανώτατο όριο των 40 (MWh) σου εξασφαλίζει ότι θα επωφεληθείς και από τις μειώσεις στις χονδρικές τιμές αγοράς ενέργειας. Επιπλέον, η Elpedison διαθέτει πλήρη γκάμα από προγράμματα για κάθε προφίλ ενεργειακής κατανάλωσης καθώς και προγράμματα που αποκλείουν την ενεργοποίηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Δείτε εδώ όλα τα προγράμματα της Elpedison.

Διάβασε Περισσότερα

Ζήτησε να σε καλέσουμε!

Συμπλήρωσε το τηλέφωνο σου και θα σε
καλέσουμε για δωρεάν ενημέρωση!

Μάθε πως η Teleraise τηρεί τα προσωπικά σου δεδομένα.

Που πας; Θέλεις καλύτερη προσφορά;

Βάλε το κινητό σου από κάτω και θα κάνουμε κάτι καλύτερο για εσένα!

Τα στοιχεία σου θα χρησιμοποιηθούν για να σου δώσουμε καλύτερη προσφορά για το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο. Ισχύει η πολιτική απορρήτου