Ηλεκτρικό ρεύμα: Ποιες ώρες της ημέρας είναι φθηνότερο

Μοιράσου το άρθρο

Θες να έχεις το φθηνότερο ρεύμα όλες τις εποχές του χρόνου και να καταναλώνεις έξυπνα και οικονομικά ηλεκτρική ενέργεια; Τότε ήρθε η ώρα να μάθεις ποιες ώρες της ημέρας το ηλεκτρικό ρεύμα είναι φθηνότερο, να προγραμματίσεις αποδοτικά τις καταναλώσεις σου και να δεις έκπτωση έως και 30 %.

Σαν γενικό κανόνα το ηλεκτρικό ρεύμα είναι φθηνότερο τις νυχτερινές ώρες, είναι το λεγόμενο και νυχτερινό ρεύμα. Τα ωράριά του όμως διαφέρουν την θερινή και την χειμερινή σεζόν.

Η χειμερινή περίοδος του νυκτερινού ρεύματος ξεκινά την 1η Νοεμβρίου και εκτείνεται έως και την τελευταία ημέρα του Απριλίου. Το ωράριο του χειμερινού νυκτερινού ρεύματος είναι σπαστό:
• 02:00-08:00 και 15:00-17:00, για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών
• 02:00-08:00 και 15:30-17:30, για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών με τμηματικό ωράριο

Από την 1η Μαΐου έως και την 31η Οκτωβρίου ισχύει το ωράριο της θερινής περιόδου του νυκτερινού ρεύματος, το οποίο αφορά το διάστημα από τις 23:00 έως τις 7:00.

Παλαιότερα υπήρχε και το συνεχές ωράριο νυκτερινού ρεύματος, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, το Οικιακό Νυκτερινό Τιμολόγιο με συνεχές ωράριο ισχύει για οικιακούς πελάτες που έχουν μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο πριν το έτος 1988 (εάν στο μεταξύ δεν ζήτησαν την αλλαγή του) ή διαμένουν σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές της χώρας όπου δεν υπάρχει κατάλληλη τεχνική υποδομή του δικτύου διανομής δηλαδή, μη ύπαρξη συστήματος ΤΑΣ (Τηλεχειρισμός Ακουστικής Συχνότητας).

Τώρα που ξέρεις τις ώρες, ήρθε η ώρα να μάθεις αν έχεις νυχτερινό τιμολόγιο και αν όχι πώς να το ενεργοποιήσεις για να μην χάνεις καμία έκπτωση.

Δες όλες τις διαθέσιμες προσφορές για Ρεύμα και Φυσικό Αέριο ΕΔΩ.

Διάβασε Περισσότερα

Ζήτησε να σε καλέσουμε!

Συμπλήρωσε το τηλέφωνο σου και θα σε
καλέσουμε για δωρεάν ενημέρωση!

Μάθε πως η Teleraise τηρεί τα προσωπικά σου δεδομένα.

Που πας; Θέλεις καλύτερη προσφορά;

Βάλε το κινητό σου από κάτω και θα κάνουμε κάτι καλύτερο για εσένα!

Τα στοιχεία σου θα χρησιμοποιηθούν για να σου δώσουμε καλύτερη προσφορά για το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο. Ισχύει η πολιτική απορρήτου