Πώς να φορτίσεις φθηνά το ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο.

Μοιράσου το άρθρο

Είναι γεγονός ότι η ηλεκτροκίνηση εκτός από τα οφέλη που έχει για το περιβάλλον έχει και σημαντικά χαμηλότερο κόστος καυσίμου σε σχέση με τη βενζίνη ή το πετρέλαιο καθώς σου δίνει την δυνατότητα να φορτίσεις φθηνά το ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο μέσω της ηλεκτρικής ενέργειας του σπιτιού σου.

Σαν γενικό κανόνα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πιο αποδοτικά από πλευράς ενέργειας σε σχέση με τα παραδοσιακά καύσιμα. Η ηλεκτρική ενέργεια μετατρέπεται σε κίνηση με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, χωρίς να χάνεται μέσω της ατμοσφαιρικής διαρροής ή της θερμότητας.  Επιπλέον, οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας είναι πιο σταθερές σε σύγκριση με τις τιμές των παραδοσιακών καυσίμων που επηρεάζονται από διάφορους γεωπολιτικούς παράγοντες.

Για να φορτίσεις φθηνά το ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο και να μεγιστοποιήσεις τα οφέλη από αυτήν την επένδυση,  σου προτείνουμε να ακολουθείς πάντα μερικές απλές συμβουλές:

  1. Αξιοποίησε τις προσφορές για την χρήση φθηνού ηλεκτρικού ρεύματος

Ορισμένοι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας προσφέρουν ειδικές τιμές για τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.  Με ενδελεχή έρευνα στο διαδίκτυο μπορείς να δείς τις διαθέσιμες προσφορές και να εξετάσεις όλες τις εναλλακτικές για να βρεις το πρόγραμμα που καλύπτει πληρέστερα τις ανάγκες σου.

  1. Φόρτισε το ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο τη νύχτα

Εάν έχεις νυχτερινό τιμολόγιο μειωμένης χρέωσης προγραμμάτισε την φόρτιση του αυτοκινήτου σου τις βραδινές ώρες ώστε να απολαμβάνεις ακόμα πιο χαμηλές χρεώσεις.

  1. Εγκατέστησε ένα wallbox στο σπίτι σου

Η εγκατάσταση wall box στο σπίτι σου επιτρέπει την ταχεία φόρτιση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου σου, μειώνοντας τον χρόνο που απαιτείται για τη φόρτιση σε συνήθεις πρίζες ενώ παράλληλα απολαμβάνεις όλα τα οφέλη χαμηλότερων τιμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας που ισχύουν για τους οικιακούς καταναλωτες.

  1. Επίλεξε την σωστή τάση

Η πλειοψηφία των wallbox παρέχει τάση 7 kW. Σχεδόν όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να αξιοποιήσουν αυτήν την τάση, κάνοντας την ιδανική επιλογή για οικιακή χρήση, μιας και η φόρτιση γίνεται κυρίως κατά την διάρκεια της νύχτας.

Αυτές είναι μερικές γενικές συμβουλές για να φορτίσεις φθηνά το ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο στο σπίτι.

Η ELPEDISON με το νέο πρόγραμμα DriveGreen Electricity είναι δίπλα σου και στην φόρτιση του ηλεκτρικού σου αυτοκινήτου. Ενημερώσου εδώ για το πρόγραμμα.

Διάβασε Περισσότερα

Ζήτησε να σε καλέσουμε!

Συμπλήρωσε το τηλέφωνο σου και θα σε
καλέσουμε για δωρεάν ενημέρωση!

Μάθε πως η Teleraise τηρεί τα προσωπικά σου δεδομένα.

Που πας; Θέλεις καλύτερη προσφορά;

Βάλε το κινητό σου από κάτω και θα κάνουμε κάτι καλύτερο για εσένα!

Τα στοιχεία σου θα χρησιμοποιηθούν για να σου δώσουμε καλύτερη προσφορά για το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο. Ισχύει η πολιτική απορρήτου