Φυσικό Αέριο – Μάθε πως θα κάνεις οικονομία στο σπίτι.

Μοιράσου το άρθρο

Το φυσικό αέριο αποτελεί κάτω από φυσιολογικές συνθήκες την πιο οικονομική μορφή ενέργειας για το σπίτι με εκπτώσεις που μπορεί να αγγίξουν κατά περίπτωση ακόμα και το 50% σε σχέση με την ηλεκτρική ενέργεια. Είναι κοινό μυστικό ότι η ενεργειακή κρίση έχει φέρει αλλαγές στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη και τις τιμές με αποτέλεσμα ο καταναλωτής φυσικού αερίου να έχει διαπιστώσει αυξήσεις στον λογαριασμό του.

Πώς μπορείς ως καταναλωτής φυσικού αερίου στο σπίτι σου να κάνεις οικονομία και να αποφύγεις τους μεγάλους λογαριασμούς.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι που μπορείς να κάνεις οικονομία στη χρήση φυσικού αερίου στο σπίτι σου και να δεις το λογαριασμό σου μειωμένο:

 

  1. Ρύθμισε τον θερμοστάτη στην κατάλληλη θερμοκρασία

Μπορείς να αποφύγεις την υπερβολική θέρμανση του σπιτιού σου ρυθμίζοντας το θερμοστάτη σε μια λογική θερμοκρασία. Ακόμα και μια μικρή μείωση της θερμοκρασίας μπορεί να έχει αισθητή επίδραση στην εξοικονόμηση ενέργειας και να σε βοηθήσει να δεις σημαντικά πιο χαμηλούς λογαριασμούς κατανάλωσης.

  1. Σωστή μόνωση του σπιτιού

Σφράγισε τυχόν κενά και ρωγμές στα παράθυρα και τις πόρτες του σπιτιού σου για να αποτρέψεις τη διαρροή της θερμότητας και της ψύξης.  Η σωστή μόνωση αποτρέπει την άσκοπη σπατάλη ενέργειας εξοικονομώντας πολύτιμους πόρους.

  1. Κλείσε πιο νωρίς τον θερμοσίφωνα

Πόσες φορές διαπιστώνεις ότι ξέχασες τον θερμοσίφωνα ανοιχτό μέχρι που άγγιξε το όριο του θερμοστάτη; Πρόκειται για μία από τις πιο συνηθισμένες σπατάλες ενέργειας που προκαλείται από αμέλεια. Κλείνοντας τον θερμοσίφωνα πιο νωρίς κερδίζει το περιβάλλον και η τσέπη μας.

  1. Αναβάθμιση συσκευών

Αν έχεις παλιές συσκευές που λειτουργούν με φυσικό αέριο αυτή είναι μία καλή αφορμή να τις αντικαταστήσεις με νέες και πιο αποδοτικές ενεργειακά συσκευές. Οι σύγχρονες συσκευές είναι σχεδιασμένες να καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και κατά συνέπεια συμβάλουν στην οικονομία του σπιτιού.

  1. Συντήρηση εξοπλισμού

Μην αμελείς την τακτική συντήρηση του συστήματος θέρμανσης και των συσκευών του σπιτιού σου. Ένας καλά συντηρημένος εξοπλισμός λειτουργεί πιο αποδοτικά και οικονομικά.

Αυτές είναι μόνο μερικές ιδέες για να ξεκινήσεις άμεσα την εξοικονόμηση ενέργειας εφόσον χρησιμοποιείς φυσικό αέριο για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών στο σπίτι σου.  Να έχεις υπόψη σου ότι ακόμα και οι μικρές αλλαγές μπορούν να έχουν μεγάλη επίδραση στη μείωση των ενεργειακών σου δαπανών και να σου εξασφαλίσουν αισθητή μείωση στο λογαριασμό σου.

Διάβασε Περισσότερα

Ζήτησε να σε καλέσουμε!

Συμπλήρωσε το τηλέφωνο σου και θα σε
καλέσουμε για δωρεάν ενημέρωση!

Μάθε πως η Teleraise τηρεί τα προσωπικά σου δεδομένα.

Που πας; Θέλεις καλύτερη προσφορά;

Βάλε το κινητό σου από κάτω και θα κάνουμε κάτι καλύτερο για εσένα!

Τα στοιχεία σου θα χρησιμοποιηθούν για να σου δώσουμε καλύτερη προσφορά για το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο. Ισχύει η πολιτική απορρήτου