Νέοι Λογαριασμοί Ρεύματος από 1/1/2024

Μοιράσου το άρθρο

Από την 1η Ιανουαρίου του 2024 τίθενται σε ισχύει οι νέοι χρωματιστοί λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος, με τους καταναλωτές να καλούνται να επιλέξουν την κατηγορία τιμολογίου στην οποία θα ενταχθούν.

Οι κατηγορίες των λογαριασμών

Οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος θα πρέπει να ενημερώσουν πλήρως τους καταναλωτές για τους νέους λογαριασμούς και εκείνοι με τη σειρά τους  να επιλέξουν ποιο από τα νέα τιμολόγια θέλουν να κρατήσουν.

  • Μπλε – σταθερά: Είναι τα τιμολόγια ορισμένου χρόνου, με σταθερή τιμή χρέωσης για όλη την περίοδο της σύμβασης.
  • Κίτρινα – κυμαινόμενα: Έχει κυμαινόμενη χρέωση με την τιμή να ορίζεται κάθε τέλος του μήνα. Μπορεί να γίνεται αλλαγή παρόχου ακόμα και κάθε μήνα χωρίς πέναλτι. Ο τύπος αυτός τιμολογίου ταιριάζει περισσότερο σε καταναλωτές που έχουν εξοικείωση με διαδικτυακή έρευνα αγαθών ή υπηρεσιών.
  • Πορτοκαλί – δυναμικά: Αφορούν στη δυνατότητα δυναμικής τιμολόγησης, με βάση τις τιμές της αγοράς. Προϋπόθεση για την επιλογή αυτών των τιμολογίων είναι κατοχή  έξυπνου μετρητή στην παροχή των καταναλωτών.
  • Πράσινο : Σε αυτή τη κατηγορία θα μεταπέσουν όσοι δεν επιλέξουν κάποιες από τις παραπάνω τρεις κατηγορίες.

Κάθε 1η του μήνα θα γίνεται γνωστή η τιμή που θα ισχύσει τον επόμενο μήνα και θα προκύπτει σύμφωνα με μαθηματικό τύπο,  που θα οριστεί με υπουργική απόφαση, συν το περιθώριο κέρδους που θα εφαρμόζει κάθε προμηθευτής ηλεκτρικού ρεύματος. Η τιμή θα αλλάζει κάθε μήνα οπότε θα διορθώνονται προς τα πάνω ή κάτω τα τιμολόγια με βάση την εξέλιξη των τιμών που προηγήθηκε και των άλλων παραγόντων που θα περιλαμβάνονται στον εν λόγω μαθηματικό τύπο. Η τιμή θα είναι τελική, δηλαδή οι όποιες εκπτώσεις πρέπει να είναι ενσωματωμένες στο τιμολόγιο που ανακοινώνει κάθε προμηθευτής.

Διάβασε Περισσότερα

Ζήτησε να σε καλέσουμε!

Συμπλήρωσε το τηλέφωνο σου και θα σε
καλέσουμε για δωρεάν ενημέρωση!

Μάθε πως η Teleraise τηρεί τα προσωπικά σου δεδομένα.

Που πας; Θέλεις καλύτερη προσφορά;

Βάλε το κινητό σου από κάτω και θα κάνουμε κάτι καλύτερο για εσένα!

Τα στοιχεία σου θα χρησιμοποιηθούν για να σου δώσουμε καλύτερη προσφορά για το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο. Ισχύει η πολιτική απορρήτου