Ποιο είναι το ωράριο του νυχτερινού ρεύματος?

Μοιράσου το άρθρο

Το νυχτερινό ρεύμα είναι μια υπηρεσία πολλαπλάσιας αξίας αφού ωφελεί τόσο τους καταναλωτές λόγω της μείωσης του κόστους που παρέχει όσο και το περιβάλλον εξοικονομώντας ενέργεια και μειώνοντας τους ρύπους τις ώρες αιχμής.  Το ωράριο του νυχτερινού ρεύματος καθορίζεται από τον ΔΕΔΔΗΕ και είναι ίδιο για όλους τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος. Υπάρχουν 2 κατηγορίες ωραρίου για το νυχτερινό ρεύμα, Τμηματικό και Συνεχές ωράριο, όμως πλέον το Συνεχές ωράριο δεν χορηγείται και αφορά είτε συνδέσεις που το έχουν ενεργοποιήσει πριν το έτος 1988 και δεν το έχουν αλλάξει ποτέ είτε καταναλωτές που διαμένουν σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές της χώρας όπου δεν υπάρχει κατάλληλη τεχνική υποδομή του ΔΕΔΔΗΕ.

Τμηματικό ωράριο νυχτερινού ρεύματος

Το τμηματικό ωράριο νυχτερινού ρεύματος χωρίζεται σε δύο περιόδους, τη Θερινή και τη Χειμερινή. Ειδικά για τη χειμερινή περίοδο, το ωράριο διαφοροποιείται με γεωγραφικά κριτήρια.

 

Α) Θερινή περίοδος (1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου): 23:00-07:00 για όλους

Β) Χειμερινή περίοδος (1 Νοεμβρίου έως 30 Απριλίου):

  • 02:00-08:00 και 15:00-17:00 για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών
  • 02:00-08:00 και 15:30-17:30 για τους πελάτες των μη διασυνδεμένων νησιών με τμηματικό ωράριο

 

Συνεχές ωράριο νυχτερινού ρεύματος*

 

Όλο το έτος: 23:00 έως 07:00

*Αφορά μόνο καταναλωτές που το έχουν ενεργοποιήσει πριν το 1998 και καταναλωτές που διαμένουν σε περιοχές όπου δεν υπάρχει η υποδομή από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Το νυχτερινό ωράριο ρεύματος μπορεί να αλλάξει μόνο από Συνεχές σε Τμηματικό ωράριο. Σε περίπτωση που αλλάξετε γνώμη δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά το Συνεχές.

Για να ενεργοποιήσετε το νυχτερινό ωράριο ρεύματος, θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο μετρητή με χρονοχρέωση από τον ΔΕΔΔΗΕ. Εφόσον ο μετρητής είναι εγκατεστημένος, ο πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας που έχετε επιλέξει, μπορεί να ενεργοποιήσει την υπηρεσία του νυχτερινού ωραρίου.

Δες το πρόγραμμα της Elpedison 24ώρες Νυχτερινό ΕΔΩ.

Διάβασε Περισσότερα

Ζήτησε να σε καλέσουμε!

Συμπλήρωσε το τηλέφωνο σου και θα σε
καλέσουμε για δωρεάν ενημέρωση!

Μάθε πως η Teleraise τηρεί τα προσωπικά σου δεδομένα.

Που πας; Θέλεις καλύτερη προσφορά;

Βάλε το κινητό σου από κάτω και θα κάνουμε κάτι καλύτερο για εσένα!

Τα στοιχεία σου θα χρησιμοποιηθούν για να σου δώσουμε καλύτερη προσφορά για το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο. Ισχύει η πολιτική απορρήτου