6 βασικά σημεία που πρέπει να προσέξεις στην αλλαγή παρόχου ρεύματος

Μοιράσου το άρθρο

Είναι πλέον γεγονός ότι υπάρχει η δυνατότητα να πληρώνεις λιγότερο στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος με τις αρκετά οικονομικές προτάσεις που προσφέρουν αξιόπιστες εταιρίες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς καμία διαφορά στην ποιότητα ρεύματος που προσφέρεται από τις εταιρίες. Τόσο το ηλεκτρικό ρεύμα όσο και το δίκτυο μεταφοράς που χρησιμοποιούν είναι ακριβώς ίδιο με εκείνο της ΔΕΗ. Η μοναδική διαφορά εντοπίζεται στο ότι προσφέρουν χαμηλότερες τιμές.

Προφανώς, η απόφαση για αλλαγή παρόχου ρεύματος απαιτεί μελέτη. Για να σε διευκολύνουμε να επιλέξεις την καλύτερη λύση που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου, συγκεντρώσαμε τα σημαντικότερα σημεία που πρέπει να προσέξεις, εάν ενδιαφέρεσαι να αλλάξεις εταιρεία παροχής ρεύματος. Έτσι, θα είσαι σε θέση να προβείς στην ιδανικότερη για σένα επιλογή παρόχου ρεύματος.

1. Το κόστος της κιλοβατώρας

Για να επιλέξεις την εταιρεία που θα σου προσφέρει τη συμφέρουσα οικονομικά επιλογή που επιθυμείς, πρέπει φυσικά να κοιτάξεις τη χρέωση της κιλοβατώρας. Όμως, πρέπει ταυτόχρονα να προσέξεις και άλλα 2 σημαντικά δεδομένα:

 • αν θα υπάρξει επιπλέον χρέωση σε περίπτωση που υπερβείς έναν αριθμό κιλοβατώρων ή αν η χρέωση θα παραμείνει η ίδια ανεξάρτητα από την κατανάλωσή σου.
 • τη χρέωση που ισχύει για τη νυχτερινή κατανάλωση, καθώς διαφέρει ανά εταιρεία.

2. Το ποσό εγγύησης

Κοίταξε το ποσό εγγύησης που σου ζητάνε οι πάροχοι ρεύματος στην αρχή της σύμβασης καθώς μπορεί να διαφέρει σημαντικά από εταιρεία σε εταιρεία. Συνηθισμένες πρακτικές είναι:

 • να ορίζεται ως ποσό εγγύησης το ποσό που αντιστοιχεί σε δύο μήνες ηλεκτρικού ρεύματος
 • να δίνουν έως και 70% έκπτωση στο ποσό αυτό
 • να σου μηδενίζουν την εγγύηση, με την προϋπόθεση ενεργοποίησης πάγιας εντολής για την εξόφληση των λογαριασμών

Προσοχή: Ενδέχεται στο συμβόλαιο να ορίζεται ότι αν δεν εξοφλείς με συνέπεια το λογαριασμό σου η εγγύηση μπορεί να αυξηθεί.

3. Η ελάχιστη διάρκεια του συμβολαίου και οι δεσμεύσεις

Πρόσεξε το χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του οποίου θα δεσμεύεσαι με την εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος γιατί σε περίπτωση αποχώρησης μπορεί:

 • να σου ζητήσουν όλες τις εκπτώσεις που σου έδωσαν για να συνάψεις αρχικά το συμβόλαιο
 • να σου κρατάνε μέρος της εγγύησης σε περίπτωση διακοπής της σύμβασης πριν από τη λήξη του συμβολαίου σου.

4. Πάγια και λοιπές πρόσθετες χρεώσεις

Έλεγξε τα πάγια και τις πρόσθετες χρεώσεις που αναγράφονται στο συμβόλαιο. Δεν είναι λίγες οι εταιρείες που σε αντίθεση με τη ΔΕΗ δεν χρεώνουν πάγια για την παροχή σου.

5. Εκπτώσεις

Θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός στην αλλαγή παρόχου ρεύματος και σχετικά με τις εκπτώσεις που προσφέρει η κάθε εταιρεία.

 • Μην κοιτάς απλά τα ποσοστά εκπτώσεων, αλλά πρόσεξε και το πως υπολογίζεται η έκπτωση και το αν θα ισχύει σε όλη τη διάρκεια του συμβολαίου.
 • Πρόσεχε την τιμή του συμβολαίου. Μπορεί να παρουσιάζεται στην αρχή μειωμένη, όμως μετά ενδέχεται να αλλάξει τελείως με την προσθήκη των επιπλέον χρεώσεων.

6. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες

Δώσε προσοχή στις υπηρεσίες που θα έχεις με την εταιρεία παροχής ρεύματος που θα επιλέξεις όπως:

 • η εξυπηρέτηση μετά το συμβόλαιο
 • οι τρόποι πληρωμής των λογαριασμών
 • η συχνότητα αποστολής λογαριασμών κτλ.


ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Διάβασε Περισσότερα

Ζήτησε να σε καλέσουμε!

Συμπλήρωσε το τηλέφωνο σου και θα σε
καλέσουμε για δωρεάν ενημέρωση!

Μάθε πως η Teleraise τηρεί τα προσωπικά σου δεδομένα.

Που πας; Θέλεις καλύτερη προσφορά;

Βάλε το κινητό σου από κάτω και θα κάνουμε κάτι καλύτερο για εσένα!

Τα στοιχεία σου θα χρησιμοποιηθούν για να σου δώσουμε καλύτερη προσφορά για το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο. Ισχύει η πολιτική απορρήτου